Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasteczka na których mozna robic worki np wałkiem
walek ,
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 485
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 485
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Składniki
Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i zmiksować, aż ciasto będzie tworzyło gładką kulę. Można również wszystkie składniki umieścić w misie, posiekać szybko nożem, krótko wyrobić, do połączenia. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 60 minut.* Po schłodzeniu, odrywać kawałki ciasta i wałkować (zwykłym wałkiem) na grubość około 4 – 5 mm, podsypując delikatnie mąką. Następnie po rozwałkowanym cieście raz rozwałkować wałkiem z wzorkami. Wykrawać ciastka. Układać na papierze do pieczenia lub macie teflonowej, zachowując nieduże odstępy. Blachę z ciasteczkami schłodzić w lodówce przez kolejne 15 minut (lub dłużej) przed samym pieczeniem. Piec w temperaturze 190ºC przez 10 – 15 minut lub do zezłocenia brzegów. Wyjąć, wystudzić na kratce. Można przechowywać do 7 dni, w zamkniętym pojemniku. * ciasto można przygotować kilka dni wcześniej i przechowywać w lodówce, można także mrozić