Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka bez jajek przełożone dżemem.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 980
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 365
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1086
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 980
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 365
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 584
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1086
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i zagnieść ciasto. Jeśli będzie za suche, można dodać 1 łyżkę zimnej wody. Ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka szklanką. W co drugim wyciąć kółko kieliszkiem. Piec ok. 15 min. w temp. 180ºC. Gdy ciasteczka ostygną, pełne krążki posmarować dżemem i przykrywać krążkiem z dziurką.