Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te kruche, pachnące masłem ciasteczka można przygotować z dodatkiem kakao, przełożyć je dżemem, polać lukrem lub udekorować w inny sposób. Są pyszne w każdej wersji, także bez dodatków.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38973
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 403
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 170
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9255
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38973
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 403
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 170
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9255
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę z cukrem pudrem, dodać masło i szczyptę soli. Posiekać wszystkie składniki nożem, pośrodku zrobić dołek, wbić żółtka, krótko zarobić ciasto i rozwałkować je. Dla ułatwienia można podzielić ciasto na kilka części. Wycinać ciasteczka za pomocą foremek, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 st. C do zezłocenia.
Jeżeli chcemy uzyskać ciasteczka kakaowe, do ciasta należy dodać 1 łyżkę ciemnego kakao.