Do góry

Desery Przepis na:

Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę

Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 7556

Dodano:

Odsłon: 3720

Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło wyjąć z lodówki ok 15 minut przed rozpoczęciem przygotowania ciasta. Do miski przesiać mąkę oraz proszek do pieczenia.Dodać pozostałe składniki. Ciasto wyrobić na gładką i jednolitą masę. ( Ciasto odchodzi od rąk i nie jest klejące).

    Ciasto przekładam do maszynki. Wyciskam bezpośrednio na blaszkę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem. Nie stosuje papieru, ponieważ wtedy ciasteczka nie chcą się wyciskać.

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 10-12 minut.

    Ciastka jedliśmy przez cały tydzień i nie straciły na smaku oraz chrupkości. Przechowuje w metalowej puszcze z przykrywką.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń