Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne ciasteczka, polecam wszystkim, robię je bardzo często bo w mig znikają
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 492
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1328
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 68
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 492
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1328
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 68
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Miękkie masło ucieramy aż zbieleje, powoli dodajemy cukier. Wciąż ucierając wbijamy po jednym żółtku. Dodajemy obie przesiane mąki.
Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Rękaw polecam mieć porządny bo mnie dwa pękły i dokończyłam szprycą :)) Wyciskamy na blachę wyłożoną papierem okrągłe ciastka - nie trzeba zostawiać dużych odstępów, bo nie urosną wiele.
Nałożyć trochę dżemu. Ja zrobiłam palcem pośrodku dziurkę i tam nakładałam dżem wtedy nie wyleci Piec 12 min. w temp. 180 st