Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z dość starych zapisków mojej teściowej. Ciasteczka możemy przekładać czym chcemy – masą kremową, budyniową, powidłami. Zamiast posypywać cukrem pudrem możemy je polukrować lub polać polewą czekoladową.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7484
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2427
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7484
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2427
Składniki
Wszystkie składniki razem zagniatamy - cukru pudru jest dość sporo, więc ciasteczka są słodkie - można dodać mniej. Ilość mąki też jest orientacyjna - mnie tyle wyszło, ponieważ miałam gęstą śmietanę i dałam takie solidne łyżki ;) Ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy (niezbyt cienko) i wycinamy dowolne kształty - kółka, kółka z dziurką, kwadraty. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 12 min (aż lekko się zarumienią). Przekładamy marmoladą - ja użyłam mało słodkiej. Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy ;)