Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z dość starych zapisków mojej teściowej. Ciasteczka możemy przekładać czym chcemy – masą kremową, budyniową, powidłami. Zamiast posypywać cukrem pudrem możemy je polukrować lub polać polewą czekoladową.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5849
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9680
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5849
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9680
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
Wszystkie składniki razem zagniatamy - cukru pudru jest dość sporo, więc ciasteczka są słodkie - można dodać mniej. Ilość mąki też jest orientacyjna - mnie tyle wyszło, ponieważ miałam gęstą śmietanę i dałam takie solidne łyżki ;) Ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy (niezbyt cienko) i wycinamy dowolne kształty - kółka, kółka z dziurką, kwadraty. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 12 min (aż lekko się zarumienią). Przekładamy marmoladą - ja użyłam mało słodkiej. Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy ;)