Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kruche ciasteczka powstały ponieważ zostało mi trochę ciasta kruchego, więc postanowiłam wykorzystać to ciasto właśnie na takie ciasteczka które wyszły bardzo smaczne, kruche i miękkie. Fajnie spakować do pudełka dziecku do szkoły, czy zabrać sobie do pracy.
blacha , papier do pieczenia, miska, folia spożywcza,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 846
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 846
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Składniki ciasta kruchego zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Po wyjęciu cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka. W jednaj części kółek kieliszkiem wyciąć dziurki, kółka bez dziurki posmarować dżemem nałożyć kółka z dziurką. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoty kolor w 200 stopniach około 15 - 20 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
Przygotowanie ciasteczek do pieczenia.