Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche ciasteczka z galaretką.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Na stolnicy usypać z mąki kopczyk. Pośrodku zrobić dołek i wrzucić do niego żółtka, oba cukry, skórkę z cytryny oraz migdały. Dookoła rozłożyć płatki masła. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto cienko rozwałkować i wyciąć ciasteczka np. serduszko. W połowie serduszek wyciąć w środku mniejsze serduszko, żeby powstała ramka. Piec na złoty kolor przez ok. 10 minut. Galaretkę rozpuścić w 250 ml wody, gdy będzie już tężejąca wlewać do ciasteczek. Na pełnym ciasteczku, położyć ciasteczko z okienkiem i w okienko wlać galaretkę. ciasteczek nie można zbyt długo przechowywać, bo będzie się psuć galaretka.