Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasteczka z kawałkami czekolady i kokosem. Ciasteczka są szybkie i proste przygotowaniu. Z kilku podstawowych składników możemy wyczarować wspaniałe smakołyki do kawki czy dla dzieciaków do szkoły czy na deser.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Masło kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Masło powinno być prosto z lodówki. Następnie dodajemy jajka, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, pół szklanki cukru i mąkę kukurydzianą. Następnie zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy pokrojoną w kosteczkę mleczną czekoladę oraz szklankę wiórek kokosowych. Ponownie zagniatamy. Tak przygotowane ciasto chowamy do lodówki na godzinę. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta rwiemy kawałeczki wielkości orzecha włoskiego i robimy kuleczki. Wykładamy na blaszkę i lekko spłaszczamy. Przygotowane ciasteczka pieczemy 20 minut w 180 stopniach na złoty kolor.