Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche, aromatyczne ciastka z posmakiem orzechowym. chrupanie uzależnia :-). z tych proporcji wyszło ok. 60 ciastek
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Utrzeć masło z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Następnie dodać masło orzechowe i resztę składników, wszystko razem dokładnie wymieszać, aż do powstania gładkiej masy. Z powstałego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, rozgniatać za pomocą widelca. Tak powstałe ciasteczka wykładać na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec 12 - 15 minut w 180 st. Smacznego :-)