Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche, aromatyczne ciastka z posmakiem orzechowym. chrupanie uzależnia :-). z tych proporcji wyszło ok. 60 ciastek
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5451
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29635
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 5451
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29635
Składniki
Utrzeć masło z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Następnie dodać masło orzechowe i resztę składników, wszystko razem dokładnie wymieszać, aż do powstania gładkiej masy. Z powstałego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, rozgniatać za pomocą widelca. Tak powstałe ciasteczka wykładać na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec 12 - 15 minut w 180 st. Smacznego :-)