Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kruche, aromatyczne ciastka z posmakiem orzechowym. chrupanie uzależnia :-). z tych proporcji wyszło ok. 60 ciastek
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1726
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1726
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Utrzeć masło z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Następnie dodać masło orzechowe i resztę składników, wszystko razem dokładnie wymieszać, aż do powstania gładkiej masy. Z powstałego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, rozgniatać za pomocą widelca. Tak powstałe ciasteczka wykładać na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec 12 - 15 minut w 180 st. Smacznego :-)