Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto serowo – kokosowe to pyszne ciasto i proste do zrobienia. Nie jest wymagające jak tradycyjny sernik, wystarczy zagnieść, wymieszać i upiec bez szczególnego zachowania ostrożności ???? W domu to ciasto posmakowało bardzo. Nie spodziewałam się takiego odzewu kiedy po raz pierwszy je piekłam. Ciacho na każdą okazję. Ustroi pięknie również stoły świąteczne czy imprezowe. Pyszne ciasto do weekendowej kawy
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11303
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9849
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11303
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9849
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Składniki
Zagniotłam ciasto z podanych składników, podzieliłam na dwie części i schowałam do zamrażalki na czas robienia masy.
Ser biały zmieliłam. Żółtka utarłam z cukrem pudrem i łyżką dodawałam ser. Wsypałam wiórki kokosowe, wsypałam mąkę ziemniaczaną, dodałam ekstrakt waniliowy, wlałam olej i śmietankę. Wymieszałam wszystko na jednolitą masę.
Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Na blachę o wymiarach 35×24 cm wyłożoną papierem do pieczenia starłam na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta. Piekłam przez ok. 20 minut. Po tym czasie wyjęłam z piekarnika i wyłożyłam masę serowo – kokosową. Starłam na wierzch drugą część ciasta i piekłam jeszcze ok. 50 minut. Jak ciasto ostygło posypałam cukrem pudrem.