Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto serowo – kokosowe to pyszne ciasto i proste do zrobienia. Nie jest wymagające jak tradycyjny sernik, wystarczy zagnieść, wymieszać i upiec bez szczególnego zachowania ostrożności ???? W domu to ciasto posmakowało bardzo. Nie spodziewałam się takiego odzewu kiedy po raz pierwszy je piekłam. Ciacho na każdą okazję. Ustroi pięknie również stoły świąteczne czy imprezowe. Pyszne ciasto do weekendowej kawy
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Zagniotłam ciasto z podanych składników, podzieliłam na dwie części i schowałam do zamrażalki na czas robienia masy.
Ser biały zmieliłam. Żółtka utarłam z cukrem pudrem i łyżką dodawałam ser. Wsypałam wiórki kokosowe, wsypałam mąkę ziemniaczaną, dodałam ekstrakt waniliowy, wlałam olej i śmietankę. Wymieszałam wszystko na jednolitą masę.
Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Na blachę o wymiarach 35×24 cm wyłożoną papierem do pieczenia starłam na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta. Piekłam przez ok. 20 minut. Po tym czasie wyjęłam z piekarnika i wyłożyłam masę serowo – kokosową. Starłam na wierzch drugą część ciasta i piekłam jeszcze ok. 50 minut. Jak ciasto ostygło posypałam cukrem pudrem.