Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche ciasto z brzoskwiniami"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13153
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 94
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22675
Smak wiosny!
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13153
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 94
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22675
Smak wiosny!
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Składniki
12 porcji, czas ok. 90 min; porcja – 290 kcal, cena 1,30 zł.
Krok pierwszy. Mąkę przesiej z 6 dag cukru pudru i łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj 1 jajko, szczyptę soli oraz posiekane masło. Szybko zagnieć kruche ciasto, uformuj kulę. Odłóż do lodówki na około 60 minut.
Krok drugi . Schłodzone ciasto rozwałkuj, wytnij placek wielkości tortownicy (resztę ciasta odłóż), umieść na spodzie formy, ponakłuwaj widelcem. Piecz około 15 minut w 200 st. Wyjmij i przestudź.
Krok trzeci . W misce wymieszaj śmietanę z pozostałym cukrem, żółtkami, skrobią ziemniaczaną oraz sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Brzoskwinie umyj, pozbaw pestek. Miąższ pokrój w półplasterki.
Krok czwarty. Z reszty ciasta zrób długi pasek, wylep rant tortownicy. Na spodzie rozłóż część owoców. Zalej je masą śmietanową. Ułóż dekoracyjnie resztę brzoskwiń. Piecz ciasto około 45 minut w 160 st.Źródło: Świat kobiety