Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i orzeźwiające ciasto z przeźroczysta glazurą
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8654
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 176
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2654
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 107
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17678
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8654
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 176
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2654
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 107
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17678
Składniki
Przygotowanie ciasta; Mąkę przesiać z proszkiem, dodać zimną margarynę i cukier waniliowy. Posiekać nożem, zagnieść ciasto, uformować kulkę i owinąć we folię. Umieścić w lodówce na 30 minut. Po tym czasie wyjąc, rozwałkować, ułożyć na dnie formy, nakłuć widelcem. Piec z obciążeniem około 20 minut w 150*. Piec z obciążeniem to znaczy; na surowym cieście ułożyć papier do pieczenia i obciążyć go grochem, kaszą .... czym nam wygodnie i co mamy do dyspozycji. Masa budyniowa; Budynie ugotować w mleku z cukrem. Naczynie przykryć workiem foliowym, aby nie powstał na wierzchu kożuch. Całkowicie wystudzić. Masło zmiksować i łyżka po łyżce dodawać wystudzony budyń. Budyń wyłożyć na upieczone i wystudzone ciasto. Wierzch udekorować surowymi owocami i żelem dekoracyjnym