Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety na zdjęciu jest "zakalec"-w takcie pieczenia spodu skończył mi się gaz w butli;/Ale całokształt był zadowalający
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 290
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4872
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45011
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 635
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 290
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4872
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45011
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 635
Składniki
Z mleka,cukrów, mąki tortowej i kartoflanki gotujemy budyń.Margarynę lub masło dokładnie miksujemy i dodajemy po łyżce dobrze wystudzonego budyniu.Krem wykładamy na wystudzony kruchy spód rozsmarowując na tyle dokładnie, by zakleić szczelinę między blaszką a ciastem.
Na krem wykładamy dokładnie odsączone owoce (gruszki pokroiłam w kostkę).Soki z owoców zlewamy w jedno naczynie i uzupełniamy wodą do ilości 1,1 litra.Podgrzewamy na tyle mocno by rozpuścić w nim 3 galaretki.Tężejącą galaretką zalewamy ciasto i do lodówki na minimum 3 godziny.