Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-06-2020
Przepyszne ciasto kruche z rabarbarem i pianką budyniową, możemy podawać ciepłe z lodami. Polecam przepis.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Składniki powinny być z lodówki. Makę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 równie części i odkładamy do lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy jedną część ciasta na blaszkę. Rabarbar obieramy i kroimy w drobną kostkę. Łączymy z kaszą manną. Wykładamy na ciasto.
Pianka; Białka ubjamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, budyń. Na koniec wlewamy po mału olej ciągle ubijając. Ubijamy chwilę, aż składniki się połączą. Wykładamy na rabarbar. Na wierzch wykładamy pozostałe ciasto (trzemy na tarce o dużych oczkach). Pieczemy 45-5- minut w 180 stopniach. Smacznego ;)