Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-06-2020
Przepyszne ciasto kruche z rabarbarem i pianką budyniową, możemy podawać ciepłe z lodami. Polecam przepis.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1334
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 250
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1334
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 250
Składniki
Składniki powinny być z lodówki. Makę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 równie części i odkładamy do lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy jedną część ciasta na blaszkę. Rabarbar obieramy i kroimy w drobną kostkę. Łączymy z kaszą manną. Wykładamy na ciasto.
Pianka; Białka ubjamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier, budyń. Na koniec wlewamy po mału olej ciągle ubijając. Ubijamy chwilę, aż składniki się połączą. Wykładamy na rabarbar. Na wierzch wykładamy pozostałe ciasto (trzemy na tarce o dużych oczkach). Pieczemy 45-5- minut w 180 stopniach. Smacznego ;)