Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło rewelacyjne, kwaskowate nadzienie idealnie komponuje się ze słodkim lukrem po prostu pycha.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Dokładnie umyty rabarbar kroimy w kostkę, łączymy z pozostałymi składnikami nadzienia i odstawiamy w chłodne miejsce.
Z suchych składników ciasta robimy kruszonkę.
Do kruszonki dodajemy lodowatą wodę i zagniatamy ciasto.
Gotowe ciasto dzielimy na pół. Kawałki ciasta rozwałkowujemy na placki.
Jednym plackiem wykładamy spód wyłożonej papierem do pieczenia foremki i nakłuwamy widelcem w kilku miejscach.
Na ciasto wykładamy w miarę równomiernie przygotowany rabarbar.
Nadzienie przykrywamy drugim plackiem ciasta, dociskając brzegi i nakłuwając widelcem w kilku miejscach.
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200'C i pieczemy przez około 90 minut. Ciasto wyjmujemy gdy lekko się zrumieni. Sok z pomarańczy mieszamy z cukrem pudrem i doprowadzamy do wrzenia.
Tak przygotowanym lukrem polewamy jeszcze ciepłe ciasto. Smacznego !!!