Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką pachnące cynamonem, bardzo łatwe w przygotowaniu idealne na każdą okazję jak również do zabrania do pracy czy szkoły
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15218
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45790
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15218
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45790
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj osusz, przekrój na pół usuń pestki.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj cukier oraz zimne masło, wszystko połącz ze sobą dodaj żółtka, jajka i śmietanę.Zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj na wielkość blachy, rozłóż w blasze i podpiec w rozgrzanym do 180 st piekarniku około 10 minut.
Śliwki ułóż na podpieczonym cieście skórką do dołu i posyp cynamonem, na wierzch posyp kruszonkę. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.