Do góry

Desery Przepis na:

Kruche mini tarty z jabłkami i bezą

Kruche mini tarty z jabłkami i bezą

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 801

Dodano:

Odsłon: 1165

Wspaniałe połączenie kruchego ciasta, jabłek i chrupiącej bezy. Efekt jest oszałamiający.

Składniki

  • szklanka mąki krupczatki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 100 g masła
  • szczypta soli
  • 2 żółtka
  • prażone jabłka z cynamonem
  • 3 białka
  • szklanka cukru
  • 2-3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą zagniatam. Ciasto zawijam w folię i wkładam do lodówki na około 30-40 minut. Schłodzonym ciastem wylepiam brzegi i dno każdej foremki. Podpiekam ciasto w 180 stopniach C przez około 8 minut. W tym czasie przygotowuję bezę. Białka ubija na sztywną pianę. Do wciąż ubijanych białek dodaję stopniowo cukier i mąkę.

  2. Na podpieczonych spodach układam jabłka, a na nich bezę. Piekę około 20-30 minut w 180 stopniach C.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń