Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie kruchego ciasta, jabłek i chrupiącej bezy. Efekt jest oszałamiający.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5363
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1711
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5232
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1745
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5363
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1711
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5232
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1745
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą zagniatam. Ciasto zawijam w folię i wkładam do lodówki na około 30-40 minut. Schłodzonym ciastem wylepiam brzegi i dno każdej foremki. Podpiekam ciasto w 180 stopniach C przez około 8 minut. W tym czasie przygotowuję bezę. Białka ubija na sztywną pianę. Do wciąż ubijanych białek dodaję stopniowo cukier i mąkę.
Na podpieczonych spodach układam jabłka, a na nich bezę. Piekę około 20-30 minut w 180 stopniach C.