Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie kruchego ciasta, jabłek i chrupiącej bezy. Efekt jest oszałamiający.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54154
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 503
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5423
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54154
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 503
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5423
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą zagniatam. Ciasto zawijam w folię i wkładam do lodówki na około 30-40 minut. Schłodzonym ciastem wylepiam brzegi i dno każdej foremki. Podpiekam ciasto w 180 stopniach C przez około 8 minut. W tym czasie przygotowuję bezę. Białka ubija na sztywną pianę. Do wciąż ubijanych białek dodaję stopniowo cukier i mąkę.
Na podpieczonych spodach układam jabłka, a na nich bezę. Piekę około 20-30 minut w 180 stopniach C.