Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z nutką pomarańczy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117934
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8340
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3101
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2053
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1511
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117934
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8340
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3101
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2053
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1511
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać 2 szklanki mąki, 1 łyżkę startej skórki z pomarańczy, 1 łyżkę soku pomarańczowego, 3 łyżki gęstej śmietany. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę i włożyć do woreczka foliowego, chłodzić w lodówce przez 1 godz. Ciasto rozwałkować. Foremką wycinać ciasteczka, następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem. Piec ok. 15 min. w 180ºC.