Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z nutką pomarańczy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać 2 szklanki mąki, 1 łyżkę startej skórki z pomarańczy, 1 łyżkę soku pomarańczowego, 3 łyżki gęstej śmietany. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę i włożyć do woreczka foliowego, chłodzić w lodówce przez 1 godz. Ciasto rozwałkować. Foremką wycinać ciasteczka, następnie ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować białkiem. Piec ok. 15 min. w 180ºC.