Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tych rogalików potrzebne są trzy tylko składniki.Rogaliki są przepyszne.Jako nadzienie trzeba użyć marmolady nie np.dżemu bo dżem wypłynie podczas pieczenia albo użyć powideł śliwkowych.
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 533
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 710
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 107
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 2117
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 5085
Przepis dnia
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 533
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 710
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 107
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 2117
Nie przepadasz za łagodnymi śledziami w śmietanie czy oleju? Jeśli wolisz dan...
Odsłon: 5085
Składniki
Margarynę lub masło trzymamy w temperaturze pokojowej.Wszystkie składniki wkładamy do miski lub wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Cisto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 1 godz.do lodówki.Po schłodzeniu wyjmujemy dzielimy na cztery części,i każdą część wałkujemy na w miarę okrągły placek.Dzielimy go na osiem trójkątów.Na szerszej części trójkąta nakładamy po ok.łyżeczkę marmolady lub powideł i zwijamy. Gotowe zwinięte rogaliczki kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp.160C -funkcja termoobieg przez ok.25-30 minut. Upieczone i ostudzone rogaliki posypujemy cukrem pudrem.Gotowe!!! SMACZNEGO!!!