Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kolejne ciasto z wykorzystaniem letnich owoców. Tym razem padło na agrest. Ciasto wyszło przepyszne, połączenie słodkiego kruchego ciasta z lekko kwaskowatym agrestem wyszło w punkt. Polecam wszystkim, bo ciasto bardzo proste i szybko się robi, a smakuje wybornie, w sam raz do porannej czy popołudniowej kawki.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 96
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 225
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 96
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 225
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, cukier, margarynę, jajko, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Wyrabiamy ciasto.
Kiedy jest gotowe odcinamy od niego 1/3 cista a resztę wałkujemy na wielkość blaszki (u mnie blaszka o wymiarach 20x25). Rozwałkowanym ciastem wykładamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście układamy oczyszczony agrest.
Na agrest trzemy na tarce o grubych oczkach resztę ciasta.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 45 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy na kratce.
Ciasto jeszcze ciepłe obsypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-D