Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe ciacho.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 32
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 242
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 32
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 242
Składniki
Przygotuj tortownicę o średnicy 25 cm
Masło roztopić, nie doprowadzać do wrzenia. Przestudzić, tak żeby było cały czas płynne. Dodać trzy żółtka, 1/3 szklanki cukru, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać najlepiej łyżką, następnie ręką. Powinna powstać zwarta masa. 1/4 z kawałka odrywamy, owijamy we folię i umieszczamy w zamrażalniku. Pozostałe ciasto wykładamy na blachę. Dociskamy ręką i nakłuwamy widelcem. Pieczemy 15 minut w 170* Jabłka obieramy i kroimy na cząsteczki. Mieszamy z cynamonem. Białka z jajek miksujemy na pianę, pod koniec stopniowo dosypujemy cukier. Masa z białek powinna być aksamitna i szklista. Na podpieczony spód, dajemy jabłka, następnie bezę i starte ciasto z zamrażalnika. Całość pieczemy 40 minut w 160*