Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche z makiem i jabłkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 46
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 135
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 46
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 135
Składniki
Połącz na ciasto, uformuj kulę, zawiń w folię, schłodź. 3/4 ciasta rozwałkuj i wyłóż nim dno formując wysoki brzeg, ponakłuwaj widelcem, piecz 20 minut w 180° C.
Resztę ciasta rozwałkuj. Jabłka pokrój w kostkę. Masę makową połącz z jajkami i mąką. Margarynę rozpuść z cukrem, dodaj masę makową i jabłka. Wyłóż masę, przykryj ciastem, piecz 30 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień