Do góry

Desery Przepis na:

Kruche z marmoladą z jabłek

Kruche z marmoladą z jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 537 Ocena: 16945

Dodano:

Odsłon: 2554

Pyszne kruche ciasto z dodatkiem marmolady domowej z jabłkiem.

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 kostk margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 litrowy słoik marmolady domowej z jabłek, mogą być prażone ze sklepu
  • 1 łyżka kaszy manny
  • cukier puder na wierzch
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marmoladę mieszamy z kaszą manną. Składniki na ciasto zagniatamy. Kruche ciasto dzielimy na pół. Połowę kruchego ciasta wałkujemy na szerokość dużej blaszki. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, przekładamy rozwałkowane ciasto. Na ciasto wykładamy marmoladę z jabłek wymieszana z kaszą. Na marmoladę z jabłek nakładamy rozwałkowaną drugą część kruchego ciast. Ciasto nakłuwamy widelcem, Kruche ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50-60 minut. Po upieczeniu kruche ciasto z marmoladą z jabłek obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń