Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto do wykonania którego możemy użyć dowolnych owoców, wszystko zależy tylko od tego na co mamy smaka.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajko i żółtka. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę. Ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i schładzamy w lodówce. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykładamy spód blachy. Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180 stopni.
Na podpieczony spód wysypujemy kaszę manną, rozsmarowujemy dżem na którym układamy ćwiartki jabłek. Zapiekamy 10 min w temp 180 stopni. Z mąki, cukru pudru i masła zagniatamy kruszonkę. Schladzamy w lodówce. Białka ubijamy stopniowo dodając 8 łyżek cukru kryształu. Ubijamy do momentu uzyskania sztywnej, błyszczącej piany. Na podpieczone jabłka wykładamy bezę, którą posypujemy kruszonką. Pieczemy 15 minut w temp 120 stopni, potem kolejne 20 min w temp 100 stopni, aż góra bezy zrobi się chrupiącą.