Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruche i delikatne, rogaliki z nadieniem.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23035
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 994
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23035
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 994
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104846
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Śmietanę mieszamy z drożdżami i cukrem. Odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia. Z maki, margaryny, jaj, wyrośniętych drożdży i soli zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek. Z ciasta wykrawamy równe i zgrabne trójkąty. Na szerszą stronę trójkąta nakładamy troszkę marmolady i zwijamy różki. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temp. 160.C przez około 40 minut. Rogaliki po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem.