Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, można a nawet trzeba przygotować dzień wcześniej, rozpływa się w ustach, a robi się szybko
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1038
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4675
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1333
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1038
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4675
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1333
Składniki
Mąkę przesiać, zimny tłuszcz zetrzeć na tarce, dodać drożdże roztarte z cukrem, żółtka, śmietanę, zarobić ciasto i dać na noc do lodówki.
Do masy makowej dodać ubite białka i bułkę tartą, wymieszać. Ciasto podzielić na 6 porcji, każdą rozwałkować w cienki prostokąt, posmarować makiem, zwinąć w roladki i po 3 ułożyć na blaszce. Podczas pieczenia ciasto rośnie, piec w temp 180" ok 40 min. Zimne posypać cukrem pudrem