Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy kokosowiec- całkiem dobre ciasto najlepsza jak dla mnie masa kokosowa, lubię takie bardzo. Polecam więc to ciasto Wam!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach.
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce. Ciasto z orzechami: Żółtka ucieramy z cukrem. Wsypujemy orzechy, mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek. Na blachę o wymiarze 25/36 wykładamy połowę ciasta i zalewamy go ciastem z orzechami i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa kokosowa: W garnku gotujemy mleko, kokos i cukier do 10 minut. Margarynę ucieramy i łączymy z zimnym kokosem. Przełożenie ciasta: Ciasto kruche- powidło- masa kokosowa- biszkopt- dekoracja.