Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu z dużą ilością słodkości.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11421
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1187
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11421
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1187
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Wykonanie: ½ mleka gotujemy z cukierkami do całkowitego rozpuszczenia się cukierków. W pozostałym mleku rozrabiamy budynie i mieszamy bardzo dokładnie. Zagotowujemy mleko z kukułkami, wlewamy mleko z budyniem cały czas mieszając przez dwie minuty- następnie studzimy. Masło ucieramy dokładnie z wystudzoną masą i wsypujemy pokruszone orzechy. Na dno kwadratowej foremki układamy warstwę herbatników i smarujemy połową kremu. Ponownie układamy warstwę ciastek smarujemy drugą połową kremu i nakładamy na górę również ciastka. Następnie chłodzimy w lodówce, najlepiej podać na drugi dzień .