Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulebiak z łososiem"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8005
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8005
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Składniki
Ciasto: pokruszone drożdże zalej ciepłym mlekiem. Gdy zaczną „pracować”, dodaj resztę składników i wyrób. Przykryj i zostaw w cieple do wyrośnięcia.
Pokrojony por obsmaż na maśle. Wymieszaj z groszkiem. Dopraw. Łososia pokrój, wymieszaj z sokiem z cytryny. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt. Nakłuj. Nałóż łososia na połowę ciasta, zostawiając 2 cm marginesu. Na rybę nałóż warzywa, posmaruj brzeg ciasta roztrzepanym jajkiem. Nakryj warzywa resztą ciasta i sklej. Wierzch posmaruj resztą jajka. Piecz 40 min.
Zrobisz ten kulebiak w ok. 45 minut, jeśli użyjesz gotowego ciasta francuskiego.Źródło: Świat kobiety