Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulebiak z łososiem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 889
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 188
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9299
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 889
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 188
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9299
Składniki
Ciasto: pokruszone drożdże zalej ciepłym mlekiem. Gdy zaczną „pracować”, dodaj resztę składników i wyrób. Przykryj i zostaw w cieple do wyrośnięcia.
Pokrojony por obsmaż na maśle. Wymieszaj z groszkiem. Dopraw. Łososia pokrój, wymieszaj z sokiem z cytryny. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt. Nakłuj. Nałóż łososia na połowę ciasta, zostawiając 2 cm marginesu. Na rybę nałóż warzywa, posmaruj brzeg ciasta roztrzepanym jajkiem. Nakryj warzywa resztą ciasta i sklej. Wierzch posmaruj resztą jajka. Piecz 40 min.
Zrobisz ten kulebiak w ok. 45 minut, jeśli użyjesz gotowego ciasta francuskiego.Źródło: Świat kobiety