Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kulebiak z łososiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34378
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 96
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34378
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 96
Składniki
Ciasto: pokruszone drożdże zalej ciepłym mlekiem. Gdy zaczną „pracować”, dodaj resztę składników i wyrób. Przykryj i zostaw w cieple do wyrośnięcia.
Pokrojony por obsmaż na maśle. Wymieszaj z groszkiem. Dopraw. Łososia pokrój, wymieszaj z sokiem z cytryny. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt. Nakłuj. Nałóż łososia na połowę ciasta, zostawiając 2 cm marginesu. Na rybę nałóż warzywa, posmaruj brzeg ciasta roztrzepanym jajkiem. Nakryj warzywa resztą ciasta i sklej. Wierzch posmaruj resztą jajka. Piecz 40 min.
Zrobisz ten kulebiak w ok. 45 minut, jeśli użyjesz gotowego ciasta francuskiego.Źródło: Świat kobiety