Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kulki z kaszy jęczmiennej"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Kaszę ugotuj, przelej zimną wodą i odcedź. 2/3 kaszy zmiel, lekko posól i dodaj resztę kaszy oraz mąkę gryczaną. Z masy uformuj kulki i owiń je folią spożywczą.
Gotuj w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Następnie wyjmij je i zdejmij z nich folię.
Mięso oczyść, zalej wodą i dodaj przyprawy. Gotuj, aż będzie miękkie. Następnie wyjmij, ostudź i pokrój w plastry. Część wywaru zagęść mąką rozmieszaną w małej ilości wody, pogotuj przez około 15 minut i posól.
Kapustę włóż do garnka, wlej trochę wywaru mięsnego i duś około 15 minut. Pod koniec dopraw solą, cukrem oraz octem.Źródło: Na żywo