Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczaczki wielkanocne"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 65
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10356
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 120
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Jajka włóż do zimnej wody, doprowadź do wrzenia, gotuj 10 minut. Zalej zimną wodą, ostudź, obierz. Z jajek odetnij górną część, wyjmij żółtka.
W białkach wytnij ząbki. Żółtka przetrzyj przez sito, połącz z majonezem i mlekiem, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Masę włóż do rękawa cukierniczego lub torebki foliowej. Napełniaj nią białka, przykryj górną częścią jajka. Ułóż dekoracyjnie.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień