Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kuskus z buraczkami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1183
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1183
Składniki
Kuskus wsyp do dużego naczynia, dopraw solą i pieprzem. Następnie zalej wrzątkiem (ok. 1 cm nad kaszą). Odstaw, poczekaj aż napęcznieje. Rozgnieć widelcem.
Wymieszaj oliwę z sokiem z limonki. Wlej do kuskusu, zamieszaj, w razie potrzeby jeszcze raz dopraw solą i pieprzem.
Liście szpinaku umyj i osusz. Marchewki oczyść i drobno pokrój. Wrzuć do osolonego wrzątku i ugotuj.
Burak obierz, pokrój na małe kawałki, połóż na sito i najpierw przelej wrzątkiem, a potem zimną wodą.
Orzeszki laskowe upraż na suchej patelni. Kuskus wymieszaj ze szpinakiem i marchewką. Rozłóż do miseczek. Do każdej porcji dodaj buraki, orzechy i pokruszony ser.
Czas przygotowania: 25 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień