Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kutia w innym wydaniu bo z kaszą jaglaną :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 362
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 362
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Do kutii można oczywiście użyć gotowego maku mielonego :) Jeśli używamy maku zwykłego to zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin lub na całą noc.Po tym czasie gotujemy mak ok 30 min mieszając co parę chwil.Odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę lub blendujemy aż mak nabierze jaśniejszej barwy. Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości i odcedzamy. Morele i śliwki kroimy na mniejsze kawałki a migdały lub orzechy siekamy. Do maku dodajemy bakalie,miód i mieszamy a następnie dodajemy ostudzoną kaszę jaglaną i znów dokładnie mieszamy. Gotową kutię można schłodzić w lodówce.Smacznego :)