Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kutia w innym wydaniu bo z kaszą jaglaną :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4387
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11919
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4387
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11919
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Do kutii można oczywiście użyć gotowego maku mielonego :) Jeśli używamy maku zwykłego to zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin lub na całą noc.Po tym czasie gotujemy mak ok 30 min mieszając co parę chwil.Odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę lub blendujemy aż mak nabierze jaśniejszej barwy. Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości i odcedzamy. Morele i śliwki kroimy na mniejsze kawałki a migdały lub orzechy siekamy. Do maku dodajemy bakalie,miód i mieszamy a następnie dodajemy ostudzoną kaszę jaglaną i znów dokładnie mieszamy. Gotową kutię można schłodzić w lodówce.Smacznego :)