Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kutia w innym wydaniu bo z kaszą jaglaną :)
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2681
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 116
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 89
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2681
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 116
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 89
Składniki
Do kutii można oczywiście użyć gotowego maku mielonego :) Jeśli używamy maku zwykłego to zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin lub na całą noc.Po tym czasie gotujemy mak ok 30 min mieszając co parę chwil.Odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę lub blendujemy aż mak nabierze jaśniejszej barwy. Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości i odcedzamy. Morele i śliwki kroimy na mniejsze kawałki a migdały lub orzechy siekamy. Do maku dodajemy bakalie,miód i mieszamy a następnie dodajemy ostudzoną kaszę jaglaną i znów dokładnie mieszamy. Gotową kutię można schłodzić w lodówce.Smacznego :)