Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kutia w innym wydaniu bo z kaszą jaglaną :)
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 93
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 55
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 427
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 528
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1301
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 93
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 55
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 427
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 528
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1301
Składniki
Do kutii można oczywiście użyć gotowego maku mielonego :) Jeśli używamy maku zwykłego to zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin lub na całą noc.Po tym czasie gotujemy mak ok 30 min mieszając co parę chwil.Odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę lub blendujemy aż mak nabierze jaśniejszej barwy. Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości i odcedzamy. Morele i śliwki kroimy na mniejsze kawałki a migdały lub orzechy siekamy. Do maku dodajemy bakalie,miód i mieszamy a następnie dodajemy ostudzoną kaszę jaglaną i znów dokładnie mieszamy. Gotową kutię można schłodzić w lodówce.Smacznego :)