Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 808
Składa się z kakaowego biszkoptu kremu adwokatowego , śmietanki i polewy adwo...
Odsłon: 808
Składniki
Pszenicę moczymy 3 godziny, 2-3 razy zmieniając wodę. W ostatniej wodzie gotujemy do miękkości.
Mak zalewamy gorącym mlekiem, odstawiamy. Gdy przestygnie, dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa z najdrobniejszym sitkiem.
3. Figi kroimy w kostkę. Skórkę z pomarańczy i cytryny parzymy i kroimy w spiralki. Wszystkie mieszamy ze sobą, przyprawiamy miodem i ewentualnie kilkoma kroplami soku z cytryny. Dekorujemy skórką z cytrusów.
Wartość odżywcza jednej porcji 223 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 7 g/Węglowodany 53 g
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 1,20 złŹródło: Rewia