Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i słodkie. Muffinki to świetne rozwiązanie na coś słodkiego na szybko. Idealny wypiek do jesiennej herbaty czy kawy :) Takie muffinki świetnie poprawiają nastrój :)
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1044
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 254
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 230
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1044
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 254
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 230
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej połączyć składniki mokre. Do składników suchych przelać mokre i wymieszać do połączenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej porcji ciasta dodać kakao, do drugiej łyżkę mąki. Wymieszać. Blachę do muffin wyłożyć papilotkami. Na spód papilotki wlać ciasto ciemne, jasne i ułożyć jedną krówkę. Wypełnić naprzemiennie ciastem ciemnym i jasnym do 3/4 wysokości papilotek. Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzałka dolna) i piec ok. 23-25 minut, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić na kratce.