Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i słodkie. Muffinki to świetne rozwiązanie na coś słodkiego na szybko. Idealny wypiek do jesiennej herbaty czy kawy :) Takie muffinki świetnie poprawiają nastrój :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej połączyć składniki mokre. Do składników suchych przelać mokre i wymieszać do połączenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej porcji ciasta dodać kakao, do drugiej łyżkę mąki. Wymieszać. Blachę do muffin wyłożyć papilotkami. Na spód papilotki wlać ciasto ciemne, jasne i ułożyć jedną krówkę. Wypełnić naprzemiennie ciastem ciemnym i jasnym do 3/4 wysokości papilotek. Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzałka dolna) i piec ok. 23-25 minut, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić na kratce.