Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i słodkie. Muffinki to świetne rozwiązanie na coś słodkiego na szybko. Idealny wypiek do jesiennej herbaty czy kawy :) Takie muffinki świetnie poprawiają nastrój :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30952
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3652
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4794
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30952
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3652
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4794
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej połączyć składniki mokre. Do składników suchych przelać mokre i wymieszać do połączenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej porcji ciasta dodać kakao, do drugiej łyżkę mąki. Wymieszać. Blachę do muffin wyłożyć papilotkami. Na spód papilotki wlać ciasto ciemne, jasne i ułożyć jedną krówkę. Wypełnić naprzemiennie ciastem ciemnym i jasnym do 3/4 wysokości papilotek. Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzałka dolna) i piec ok. 23-25 minut, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić na kratce.