Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lane faworki cukrowane"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
jajka, 10 dag mąki, 80-100 ml mleka, cukier puder do posypania, olej do smażenia, sól
Mąkę, żółtka i mleko wymieszaj na gęste ciasto. Białka ubij ze szczyptą soli, delikatnie wymieszaj z ciastem (powinno mieć konsystencję pianki i być troszkę gęstsze od naleśnikowego).
Olej rozgrzej w rondlu. Ciasto wlej cienką strużką przy pomocy lejka, woreczka foliowego lub szprycy. Usmaż. Osącz z tłuszczu, oprósz cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 20 min ilość porcji: 2, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie