Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łasuch to prosty w wykonaniu i efektowny deser składający się z kremu twarogowego z bananowym wnętrzem. Świetnie sprawdza się na codzienny podwieczorek, ale także i od święta. Całość zwieńcza słodycz polewy czekoladowej. Orzechy i migdały dodają przyjemnej chrupkości.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5357
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Przygotuj krem. W misce umieść twaróg, masło i oba rodzaje cukru. Ubij wszystko razem mikserem na najwyższych obrotach, do uzyskania jednolitej masy. Półmisek wyłóż folią aluminiową. Możesz także uformować samodzielnie półmisek, używając nieco grubszej warstwy folii. Napełnij naczynie przygotowanym wcześniej kremem. Na środku połóż wzdłuż dwa obrane banany. Całość przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Przygotuj polewę. W garnuszku roztop czekoladę w 5 łyżkach mleka. Ostudź i odstaw na bok do momentu, aż polewa zacznie powoli tężeć.
Złóż deser. Wyjmij krem twarogowy z lodówki i obróć całość do góry dnem. Zdejmij delikatnie folię aluminiową i zalej całość tężejącą powoli polewą. Natychmiast posyp orzechami i migdałami.
Łasucha włóż ponownie do lodówki na kilka godzin, do stężenia polewy. Deser podawaj na zimno.