Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łasuch to prosty w wykonaniu i efektowny deser składający się z kremu twarogowego z bananowym wnętrzem. Świetnie sprawdza się na codzienny podwieczorek, ale także i od święta. Całość zwieńcza słodycz polewy czekoladowej. Orzechy i migdały dodają przyjemnej chrupkości.
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 127
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 138
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 124
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 127
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 138
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 124
Składniki
Przygotuj krem. W misce umieść twaróg, masło i oba rodzaje cukru. Ubij wszystko razem mikserem na najwyższych obrotach, do uzyskania jednolitej masy. Półmisek wyłóż folią aluminiową. Możesz także uformować samodzielnie półmisek, używając nieco grubszej warstwy folii. Napełnij naczynie przygotowanym wcześniej kremem. Na środku połóż wzdłuż dwa obrane banany. Całość przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Przygotuj polewę. W garnuszku roztop czekoladę w 5 łyżkach mleka. Ostudź i odstaw na bok do momentu, aż polewa zacznie powoli tężeć.
Złóż deser. Wyjmij krem twarogowy z lodówki i obróć całość do góry dnem. Zdejmij delikatnie folię aluminiową i zalej całość tężejącą powoli polewą. Natychmiast posyp orzechami i migdałami.
Łasucha włóż ponownie do lodówki na kilka godzin, do stężenia polewy. Deser podawaj na zimno.