Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łasuch to prosty w wykonaniu i efektowny deser składający się z kremu twarogowego z bananowym wnętrzem. Świetnie sprawdza się na codzienny podwieczorek, ale także i od święta. Całość zwieńcza słodycz polewy czekoladowej. Orzechy i migdały dodają przyjemnej chrupkości.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4518
Składniki
Przygotuj krem. W misce umieść twaróg, masło i oba rodzaje cukru. Ubij wszystko razem mikserem na najwyższych obrotach, do uzyskania jednolitej masy. Półmisek wyłóż folią aluminiową. Możesz także uformować samodzielnie półmisek, używając nieco grubszej warstwy folii. Napełnij naczynie przygotowanym wcześniej kremem. Na środku połóż wzdłuż dwa obrane banany. Całość przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Przygotuj polewę. W garnuszku roztop czekoladę w 5 łyżkach mleka. Ostudź i odstaw na bok do momentu, aż polewa zacznie powoli tężeć.
Złóż deser. Wyjmij krem twarogowy z lodówki i obróć całość do góry dnem. Zdejmij delikatnie folię aluminiową i zalej całość tężejącą powoli polewą. Natychmiast posyp orzechami i migdałami.
Łasucha włóż ponownie do lodówki na kilka godzin, do stężenia polewy. Deser podawaj na zimno.