Do góry

Desery Przepis na:

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Łazanki z kapustą i grzybami"

Składniki

  • 30 dag suszonych grzybów
  • 20 dag makaronu łazanki
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • marchew
  • olej
  • 3 listki laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • świeże oregano
  • szczypta kminku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj lub przygotuj samodzielnie. Grzyby mocz w wodzie przez noc, gotuj 20 minut, pokrój w kostkę. Kapustę przepłucz. Na oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj kapustę i startą na tarce marchew, grzyby. Przypraw, duś 1, 5 godz.

  2. W obręcz włóż makaron i przekładaj naprzemiennie kapustą i makaronem, dekoruj liśćmi oregano. Podawaj gorące.

  3. Czas: około 2 godzin.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń