Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Leczo z fasolą"
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 702
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12916
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8025
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 295
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2178
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 702
Składniki
Fasolę przepłucz i namocz w zimnej wodzie. Zostaw ją na noc, a następnego dnia wrzuć do wrzątku i gotuj ok. pół godziny.
Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pociętą w plastry marchewkę.
Ząbki czosnku posiekaj razem z cebulą i zeszklij na oleju. Dołóż warzywa do garnka i gotuj 15 minut.
Pomidory sparz, przetrzyj przez sito i dołóż do leczo razem z przyprawami.
Gdy będę dość miękkie, dorzuć pokrojoną cukinię. Zdejmij garnek z ognia po 10 minutach. Każdą porcję udekoruj natką.
Czas: 45 min. 1 porcja = 170 kcal.Źródło: Kurier TV