Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Leczo z fasolą"
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1203
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 144
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1203
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 144
Składniki
Fasolę przepłucz i namocz w zimnej wodzie. Zostaw ją na noc, a następnego dnia wrzuć do wrzątku i gotuj ok. pół godziny.
Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pociętą w plastry marchewkę.
Ząbki czosnku posiekaj razem z cebulą i zeszklij na oleju. Dołóż warzywa do garnka i gotuj 15 minut.
Pomidory sparz, przetrzyj przez sito i dołóż do leczo razem z przyprawami.
Gdy będę dość miękkie, dorzuć pokrojoną cukinię. Zdejmij garnek z ognia po 10 minutach. Każdą porcję udekoruj natką.
Czas: 45 min. 1 porcja = 170 kcal.Źródło: Kurier TV