Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leczo z tartą cukinią"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Cebulę pokrój w piórka i zeszklij w garnku na oleju. Po chwili dodaj pokrojone pomidory oraz cukinię startą na tarce o drobnych oczkach. Podlej warzywa szklanką wody i duś na małym ogniu.
Paprykę chili drobno posiekaj, a czerwoną potnij w paseczki. Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę. Przygotowane przyrumień na patelni. Do garnka z cukinią dorzuć podsmażoną wędlinę z papryką oraz natkę pietruszki. Na koniec dosyp przyprawy i zabiel leczo gęstą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania: 50 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 350, Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax