Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Legumina cytrynowa"
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 513
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 125
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 513
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 125
Składniki
Cytryny dokładnie wyszorować szczoteczką w gorącej wodzie, a następnie ugotować je do miękkości.
Przetrzeć je przez sito lub zmiksować, utrzeć z cukrem, dodać 12 żółtek i ucierać do białości.
Z białek ubić pianę i wraz z mąką ziemniaczaną dodać ją do masy cytrynowej, mieszając ostrożnie.
Masę przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Piec około kwadransa w temperaturze 170-180 stopni C.
Przepis Wincentyny Zawadzkiej
Podczas pieczenia należy kontrolować sytuację, bowiem zbyt długie pieczenie lub zbyt wysoka temperatura spowodują opadnięcie leguminy.Źródło: Życie na Gorąco Retro