Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Legumina cytrynowa"
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 50
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 13
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 50
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 13
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1399
Składniki
Cytryny dokładnie wyszorować szczoteczką w gorącej wodzie, a następnie ugotować je do miękkości.
Przetrzeć je przez sito lub zmiksować, utrzeć z cukrem, dodać 12 żółtek i ucierać do białości.
Z białek ubić pianę i wraz z mąką ziemniaczaną dodać ją do masy cytrynowej, mieszając ostrożnie.
Masę przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Piec około kwadransa w temperaturze 170-180 stopni C.
Przepis Wincentyny Zawadzkiej
Podczas pieczenia należy kontrolować sytuację, bowiem zbyt długie pieczenie lub zbyt wysoka temperatura spowodują opadnięcie leguminy.Źródło: Życie na Gorąco Retro