Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Legumina cytrynowa"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 84
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 102
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 119
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 84
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 102
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 119
Składniki
Cytryny dokładnie wyszorować szczoteczką w gorącej wodzie, a następnie ugotować je do miękkości.
Przetrzeć je przez sito lub zmiksować, utrzeć z cukrem, dodać 12 żółtek i ucierać do białości.
Z białek ubić pianę i wraz z mąką ziemniaczaną dodać ją do masy cytrynowej, mieszając ostrożnie.
Masę przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Piec około kwadransa w temperaturze 170-180 stopni C.
Przepis Wincentyny Zawadzkiej
Podczas pieczenia należy kontrolować sytuację, bowiem zbyt długie pieczenie lub zbyt wysoka temperatura spowodują opadnięcie leguminy.Źródło: Życie na Gorąco Retro