Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Legumina cytrynowa"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Cytryny dokładnie wyszorować szczoteczką w gorącej wodzie, a następnie ugotować je do miękkości.
Przetrzeć je przez sito lub zmiksować, utrzeć z cukrem, dodać 12 żółtek i ucierać do białości.
Z białek ubić pianę i wraz z mąką ziemniaczaną dodać ją do masy cytrynowej, mieszając ostrożnie.
Masę przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Piec około kwadransa w temperaturze 170-180 stopni C.
Przepis Wincentyny Zawadzkiej
Podczas pieczenia należy kontrolować sytuację, bowiem zbyt długie pieczenie lub zbyt wysoka temperatura spowodują opadnięcie leguminy.Źródło: Życie na Gorąco Retro