Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekka pianka z mrożonymi malinami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Śmietankę doprowadź do wrzenia i wymieszaj z cukrem białym, waniliowym oraz kardamonem.
Żelatynę zalej zimnym mlekiem i odstaw do napęcznienia. Po chwili dodaj ją do gorącej śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Gdy masa przestygnie, rozlej ją do natłuszczonych olejem foremek w kształcie serca. Odstaw do lodówki do stężenia.
Maliny wsyp do garnuszka (odłóż 6 na później), dodaj cukier i podgrzej. Kiedy zaczną się rozpadać, przetrzyj je przez sito.
Gotową piankę przełóż na talerz, polej słodkim sosem i udekoruj owocami.
30 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV