Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne ptasie mleczko,kolorowe,pięknie się prezentuje na stole:) źródło:przepis Ewy Wachowicz
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 777
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425041
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10702
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336976
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 777
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425041
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10702
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336976
Składniki
Trzy galaretki rozpuść w osobnych miseczkach,każdą w 2 szklankach wrzątku.Wstaw do lodówki,aby zastygły.
Rozpuść w 1/2 szklanki wrzątku 4-5 łyżeczek żelatyny.Ubij 2 szklanki śmietany kremówki razem z 2 cukrami waniliowymi i 2 łyżkami cukru pudru.
Bitą śmietanę wymieszaj z twarogiem mielonym oraz żelatyną.Galaretki pokrój w kostkę i dodaj do masy serowej.
Całość przelej do dużej tortownicy.Schłodź.Kiedy masa stężeje,na wierzchu sernika ułóż owoce.Zalej je galaretką brzoskwiniową i schładzaj jeszcze 4 godziny.