Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki sorbet z owoców leśnych"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 314
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104588
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9099
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 314
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104588
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9099
Składniki
Zagotuj wodę z cukrem, lekko ostudź, dodaj miód i sok z cytryny. Syrop całkiem ostudź, dodaj do niego owoce (warto wcześniej je schłodzić lub nawet lekko zamrozić) i zmiksuj.
Przelej masę do pojemnika (najlepiej płaskiego, aby sorbet się szybciej zamroził), przykryj i wstaw do zamrażalnika na około 2 godziny.
Co 30 min wyjmuj i krótko miksuj, by rozbić kryształki. Podaj np. z listkami melisy lub mięty.Źródło: Świat kobiety