Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki torcik malinowy"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 181
Smak wiosny!
Odsłon: 646
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 167
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 181
Smak wiosny!
Odsłon: 646
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 167
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Po łyżce wsypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko mieszamy. Przekładamy do tortownicy. Pieczemy w temperaturze 180oC na złoty kolor. Zimny biszkopt przecinamy na dwa blaty.
Krem: Maliny rozmrażamy, przecieramy przez sito. Twaróg miksujemy z mascarpone, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Śmietankę ubijmy na sztywno i łączymy z masą. Na koniec dodajemy maliny.
Biszkopty nasączamy ponczem, np. z soku z cytryny, wody i cukru. Pierwszy smarujemy konfiturą, na którą wykładamy 1/4 masy. Przykrywamy drugim nasączonym blatem, który smarujemy resztą masy.
Galaretki malinowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Tężejącymi zalewamy torcik i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji 1,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 308 kcal Białko 8,1 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 46 gŹródło: Rewia