Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki torcik owocowy z waniliową nutką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 112
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 170oC. Jajka ubij z solą na puszystą masę. Miksując, wsyp cukry i wlej powoli olej wymieszany z esencją. Dosyp mąkę prze- sianą z proszkiem i wymieszaj.
Blachę (ok. 20 x 35 cm) posmaruj tłuszczem. Wlej ciasto. Piecz ok. 35 minut. Wystudź. Krem karpatkowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Sok jabłkowy wymieszaj z nalewką.
Biszkopt przetnij na 3 placki. Każdy z nich lekko nasącz ponczem z soku i nalewki. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko, posmaruj nią dwa blaty. Biszkopty przełóż kremem.
Wierzch ciasta wygładź nożem. Maliny przebierz, szybko opłucz pod bieżącą wodą, dobrze osącz na sitku. Owoce ułóż na wierzchu ciasta. Wstaw je na godzinę do lodówki.Źródło: Naj