Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekkie ciasto z bakaliami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Kaszę wymieszaj z jogurtem lub kefirem, dodaj miód, jajko i odstaw na 2 godz.
Dodaj proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz bakalie i dokładnie wymieszaj.
Ciasto wlej do niewielkiej formy tortowej wysmarowanej masłem. Piecz w temperaturze 170oC ok. 30 min. Po wyjęciu z piekarnika możesz ciasto polać syropem klonowym. Podawaj ciepłe.Źródło: Takie jest życie