Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki, sycący, przepełniony bakaliami - na podstawie przepisu z KUKBUK
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 102
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3340
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1192
Składniki
Jaja ubijam na gładką i puszystą masę. Pozostawiam włączony mikser i dodaję powoli roztopione masło i po łyżce serka homogenizowanego. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i sodą. Dosypuję łyżka po łyżce i miksuję do połączenia składników. Dodaję kokos, wiórki, dość drobno posiekaną czekoladę i morele oraz orzechy laskowe i połowę migdałów i orzechów włoskich /również posiekanych/. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Ciasto przekładam do silikonowych foremek. Wyrównuję i posypuję pozostałymi posiekanymi orzechami włoskimi i migdałami /następnym razem posypię delikatnie cukrem brązowym/. Piekę około 40 minut /do suchego patyczka/.